Измамничка получила близо 2 млн. лева кредит от Българската банка за развитие

Жена е успяла да получи с измама кредит за близо 2 млн. лева от Българската банка за развитие (ББР). Това съобщиха от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), след като са внесли в съда иск за отнемане на над 3 млн. лева от жената.

Измамата е станала в началото на 2011 г., когато И. Д. е получила с документна измама 967 319 евро. Сумата представлявала отпуснат кредит от ББР на фирма „М.Т.И-2000“ ЕООД, съобщават от антикорупционната комисия. Съучастникът на жената бил упълномощен от представителя на фирмата, след което двамата съизвършители изготвили неистинските документи, които представили пред банката.

За измамничката е установено още, че по същото време е присвоила и над 3 млн. лева от фирма, като използвала нотариално заверено пълномощно, без да има основание за това, след което изтеглила парите от банкови клонове. Тя вече е обвиняема за обсебване в особено големи размери.

Разкритието за старата измама идва, след като в началото на месеца ръководството на ББР, начело със Стоян Мавродиев, беше сменено по настояване на премиера Бойко Борисов. До рокадата се стигна пак заради отпуснат кредит, но за 75 млн. лева за колекторска фирма.

Повече подробности по темата четете тук.

Коментарите са затворени.