ОС гр. Велико Търново задържа мъж, убил 16-годишната си приятелка

20080228_0087По искане на Окръжна прокуратура – В. Търново съдът взе постоянна мярка задържане под стража по отношение на 22- годишния Венцислав А., извършил убийство на 16-годишно момиче – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.2, във връзка с чл.115 от НК, предават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

 

Венцислав А. е привлечен като обвиняем за това, че  на 26.04.2016 г. в с. Правда, общ. Г.Оряховица, ул. „Шипка“ № 17, умишлено умъртвил Десислава Г., чрез механична асфикция от притискане на шията (удушаване), като деянието е извършено по особено мъчителен начин за 16-годишното момиче.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че именно Венцислав е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съществува и реална опасност той да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление. Извършеното деянието се отличава с висока степен на обществена опасност, поради което съдът взе  мярка за неотклонение  задържане под стража.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд .

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново действията по разследването продължават.

Коментарите са затворени.