България бе преизбрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

изтеглен файлБългария беше преизбрана за седми пореден път за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения (МСД), изборите за който се състояха по време на протичащата Конференция на пълномощните представители на МСД в Бусан, Република Корея, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. Конференцията е висшият ръководен орган на Съюза и се провежда веднъж на четири години.

 

Страната ни е избрана от квотата на регион С, който обхваща  държави от Централна, Източна Европа и Азия, като получи забележително висок брой гласове сред седемте номинирани кандиди.

Преизбирането на България ще допринесе за засилване на престижа на страна ни в международната организация и ще й даде възможност да съдейства за развитието и изграждането на информационното общество в регион С, както и да оказва влияние за формирането на политиката и стратегиите на Международния съюз по далекосъобщения.

Българската страна е представена в конференцията от посланика на Република България в Сеул Петър Андонов, представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Комисията за регулиране насъобщенията.

Вашият коментар