Препоръка за българите, пътуващи през Сърбия

изтеглен файлПо данни от Посолството на Република България в Белград, тази сутрин на ГКПП “Батровци – Баяково” е преустановено преминаването на пътнически и товарни автомобили. В сила е и забрана за внос и транзитното преминаване на каквито и да било стоки с произход Хърватия, независимо от собственика, дистрибутора или превозвача. Забранено е влизането и на товарни автомобили с хърватска регистрация. Ограниченията важат за всички сръбски ГКПП, включително границата с България.

 

От днес и Хърватия е въвела забрана на влизането на нейна територия на автомобили със сръбска регистрация и на пътуващи граждани със сръбски паспорти.

Възможно е забавено преминаване на товарните автомобили и на граничните пунктове на границата на Сърбия с България поради засилените митнически проверки от сръбските власти за произхода на превозваната стока.

Високопоставени представители на ЕС са направили изявления за необходимостта от спешно възстановяване на движението по Коридор 10.

Всички ГКПП, намиращи се на границата между Сърбия и Унгария, функционират нормално. Не са регистрирани сериозни забавяния при обработването на транзитния поток.

Посолството препоръчва на българските граждани да използват алтернативни пътища, заобикалящи границата между Сърбия и Хърватия.

Българските граждани могат да се информират за актуалното състояние на пътищата и ГКПП на интернет страницата на Автомобилния съюз на Сърбия:

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информация към Посолството на Република България в Република Сърбия

Адрес: Бирчанинова 26, 11 000 Београд

Телефон: 00381 11 3613 980; 00381 11 3613 990

Работно време: 8.30 – 16.30 ч., понеделник – петък

E-mail: [email protected]

Коментарите са затворени.