ChatGPT дебютира като приложение за смартфони в iPhone

Снимка: Bloomberg LP

Засега обаче софтуерът е наличен само в САЩ, скоро ще бъде пуснат и в други държави, както и за смартфони с Android, съобщава в информацията си Investitor.bg.

OpenAI Inc. предоставя за първи път своя инструмент за генеративен изкуствен интелект ChatGPT на смартфони, като в четвъртък пусна версия за iPhone и обещава в бъдеще да предостави услугата и за устройства с Android.

Софтуерът, който е безплатен, вече е достъпен в САЩ за устройства с iOS чрез App Store на Apple Inc. С него потребителите могат да въвеждат въпроси и да получават отговори от чатбота. Той включва и разпознаване на глас, така че потребителите ще могат да произнасят своите запитвания, заяви в публикация в блога си базираният в Пало Алто, Калифорния, стартъп в четвъртък. Ботът обаче ще отговаря само писмено. Приложението също така синхронизира текстовите разговори на различни устройства, предава Bloomberg.

Потребителите, които плащат за абонамента ChatGPT Plus на OpenAI, могат да използват и най-мощния голям езиков модел GPT-4 чрез приложението, съобщиха от компанията. OpenAI планира да предложи приложението си в повече държави през следващите седмици и очаква скоро да пусне версия за Android.

В екранни снимки в App Store на Apple OpenAI казва, че приложението може да отговаря на въпроси като „какви са уникалните идеи за персонализирани подаръци за рожден ден за моята майка, която обича кафе“ или как учтиво да откажете покана за концерт.

Повече подробности по темата четете в Investitor.bg.

Коментарите са затворени.