Народният представител Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание

Народният представител Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание

Народният представител Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание. Неговата кандидатура подкрепиха 158 депутати, един беше против, а 72 се въздържаха.

Кандидатурата на Никола Минчев беше представена в пленарна зала от лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той посочи, че Никола Минчев е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и има дългогодишен стаж като адвокат в международно призната кантора. През годините се е доказал като отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция. Вярвам, че тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност, постоянство, ще допринесат много за 47-ото Народно събрание, посочи Кирил Петков.

За заместник-председатели на Народното събрание бяха избрани Мирослав Иванов (ПГ на „Продължаваме промяната“), Росица Кирова (ПГ на ГЕРБ-СДС), Мукаддес Налбант (ПГ на ДПС), Кристиан Вигенин (ПГ на „БСП за България“), Ива Митева (ПГ „Има такъв народ“), Атанас Атанасов (ПГ „Демократична България“) и Цончо Ганев (ПГ на Партия „Възраждане“).

(Пресцентър на НС)

Коментарите са затворени.