Адвокатските кантори в София ще ползват безплатно „Апис“ или „Сиела“

В началото на тази година Софийската адвокатска колегия сключи договори с  „Апис – Европа“ АД  и „Сиела – Норма“ АД, които дават възможност на всички столични адвокати да ползват безплатно по избор една от двете най-големи правно-информационни системи –  „Апис“ и „Сиела“. Това се наложи, тъй като Висшият адвокатски съвет на практика лиши от тях адвокатите от цялата страна, като сключи за още три години договор с най-малката – „Лакорда“.

За достъп до системите ще бъде необходима нова регистрация и старите пароли няма да бъдат валидни. Това ще става чрез попълване на специален електронен формуляр (линк към него ще видите по-долу). От САК поясняват, че  регистрацията в едната правно-информационна система изключва такава в другата.

В двете правно-информационни системи ще могат да се използват безплатно следните модули:

за „Апис“ – „Апис Право“ и „Апис Практика“; 

за „Сиела“Сиела Норми“ и „Сиела Съдебна практика

Сключеният договор между САК и АПИС първоначално включва 1000 акаунта за достъп до продуктите на АПИС. Всеки член на Колегията, който желае да ползва правните системи на АПИС, трябва да направи регистрация, след което ще получи потребителско име и парола за достъп.

Линкът за регистрация е публикуван на сайта на САК: https://www.sak-sas.bg/bg/electronic-apis-siela-2021.

Коментарите са затворени.