СГП и Агенция „Митници” разкриха контрабанда на кокаин

images (1)Под ръководството на Софийска градска прокуратура и Митница ”Аерогара София” бе разкрита контрабанда на кокаин. При акцията бяха задържани двама братя руснаци, на които след искане на прокурор при СГП, Софийски градски съд наложи постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража”, предават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

 

В средата на март 2016 г. при проверка, извършена от митнически служители при отдел „Борба с наркотрафика”, е селектирана пратка, която е обявена за аудиосистема. При изследването й на специален скенер обаче е установено, че в нея има правоъгълен обект с характерно оцветяване на органична материя. След това пратката е проверена и от служебно куче, като то дава индикация за съдържание на наркотични вещества. Веднага започва разследване, като е разпитан изпращача на пратката, който посочва като неин поръчител руският гражданин Руслан Кашебян.

По-късно на мястото, където е живеел Кашебян, е открита товарителница за още една пратка за същата дестинация. Установен е и нейният изпращач, който пък от своя страна посочва като поръчител брата на Руслан – Армен Кашебян. И тази пратка е установена на летише „София” и задържана. Общото тегло на двете пратки е над 350 грама кокаин.

Всеки един от братята е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 242 ал. 2 вр. чл. 18 от НК. Разследването по случая продължава.

Коментарите са затворени.