КЗК наложи санкция за заблуждаваща реклама на „7days Pizzeti”

21362_offer_alternativeКомисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение на чл. 32, ал. 1 във връзка с чл. 33 от ЗЗК (заблуждаваща реклама) от страна на „Чипита България“ АД като рекламодател и наложи имуществена санкция в размер на 146 922 (0,1 % от общия оборот на дружеството за 2014 г.), съобщават от пресцентъра на Комисията.

 

Производството е образувано по инициатива на КЗК във връзка с излъчване на телевизионен рекламен клип на продукта на „Чипита България“ АД „7days Pizzeti”.

В хода на проучването е установено, че рекламният клип съдържа заблуждаващи елементи относно произхода на стоката, като с него се създава впечатление у потребителите, че предлаганият продукт – бърза снаксова закуска „7days Pizzeti”, е с италиански произход.

Комисията, на основание чл. 32, ал. 2 ЗЗК, наложи имуществена санкция в размер на 12 116.48 лв. и на „Блек Чери“ АД (Гърция) – рекламната агенция, изготвила концепцията за рекламния клип.

 

Пълния текст на решението е достъпен в електронния регистър на КЗК на следния интернет адрес:  http://reg.cpc.bg/Decision.aspx?DecID=300044612

 

Коментарите са затворени.