Пожар пред кантора на частен съдебен изпълнител в Бургас

images (1)Пожар е горял тази нощ пред кантората в Бургас на частния съдебен изпълнител Трифон Димитров. Сигналът за горящата сграда на на ул. „Александровска“ № 82 е бил подаден в 03,42 ч. Според информация на полицията в Бургас, междуетажна площадка е била залята със запалителна течност и след подпалването й, огънят обхванал входните врати на трите апартамента, намиращи се на втория етаж.

 

Огънят е бил потушен за минути, няма пострадали и не се наложило евакуиране на живеещите в сградата. При извършване на огледа на местопроизшествието е намерена и иззета пластмасова стопилка.

Сайтът „Флагман“ съобщава, че частният съдебен изпълнител не е бил в офиса си по време на пожара а днес служител подменял електрическата инсталация, за да може по-бързо да започне работа в кантората. Той пък твърдял, че причината за инцидента не е отмъщение, а късо съединение.

Това не е първи случай, в който гори огън в офис на ЧСИ. Само преди месец изгоря напълно кантората на частния съдебен изпълнител Мария Ангелова в Пазарджик след умишлен палеж. Тогава от Камарата на ЧСИ бяха категорични, че покушението не може да е станало във връзка със сегашната й работа, защото Мария Ангелова е дългогодишен наказателен съдия, а като ЧСИ работи едва от няколко месеца.

В случая с Трифон Димитров засега не е ясно дали палежът е свързан с неговата работа. Той работи като ЧСИ от 2006 г., като преди това 9 години е бил адвокат, а по-рано е работил и в МВР.

През февруари мощна бомба беше заложена в кантората на частния съдебен изпълнител в Пловдив Петко Илиев, но бе обезвредена след сигнал на служител от кантората. До момента не е известно да са открити извършителите на нито едно от деянията.

 

Източник Правен свят

Вашият коментар