Бизнесът ще получи допълнително 40 млн. евро по програма COSME

Бизнесът ще получи допълнително 40 млн. евро по програма COSME

Снимка: pixabay

Подкрепата от Райфайзен Лизинг и ЕИФ за МСП е за реализиране на инвестиции в покупка или подмяна на дълготрайни активи чрез лизингово финансиране

Райфайзен Лизинг България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение за отпускане на допълнителни 40 млн. евро, в рамките на съществуващото гаранционно споразумение по програмата на Европейския съюз (ЕС) – COSME (Competitiveness of Small and Medium-sized Enterprises). Настоящото финансиране е осъществено благодарение на гаранцията, която е предоставена от COSME и Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), създаден по силата на Плана за инвестиции за Европа, информира в публикация в Investitor.bg авторката Петя Стоянова.

Допълнителното гаранционно споразумение по програмата COSME, подписано между Райфайзен Лизинг и ЕИФ, е инструмент, насочен към малките и средни предприятия, които имат нужда от подкрепа за реализиране на техните инвестиции в покупка или подмяна на дълготрайни активи чрез лизингово финансиране, съобщават от банката, ръководена от Оливър Рьогел.

В рамките на споразумението българският малък и среден бизнес ще продължи да има достъп до лизингово финансиране при облекчени изисквания за самоучастие, благодарение на гаранцията, която се предоставя от ЕИФ, върху сумата на всеки нов лизингов договор.

Повече подробности по темата четете в Investitor.bg.

Коментарите са затворени.