Отнеха правата на две адвокатки заради нелоялна конкуренция и уронване престижа на професията

Отнеха правата на две адвокатки заради нелоялна конкуренция и уронване престижа на професията

Две столични адвокатки Виктория Терзиева и Анелия Иванчева са с лишени права по силата на решение на Висшия дисциплинарен съд заради нелоялна конкуренция и уронване на престижа на професията.

Терзиева няма да има право да упражнява професията за 30 месеца, а Иванчева – за 8 месеца. И на двете трябва да платят и глоба от по 2 550лв.

От решението на Висшия дисциплинарен съд става ясно, че Терзиева и Иванчева чрез предварително планирани, системни и взаимосвързани действия са целели да затруднят и блокират дейността на „Адвокатско дружество Райчинова и съдружници“, в което и двете са съдружници, и немотивирано да изключат от него създателя на адвокатското дружество и техен ментор още от студентската им скамейка – Илонка Райчинова, да превземат офиса на Адвокатското дружество, да отнемат имуществото му и да прехвърлят клиентите му към новосъздаденото от тях двете ново адвокатско съдружие „Терзиева и Иванчева“, вече „Терзиева, Иванчева, Найденова и съдружници“.

Решението на Висшия дисциплинарен съд касае същия случай, по който преди време Комисията за защита на конкуренцията постанови свое Решение № Акт -57 от 23.01.2020г., че Виктория Терзиева и на Анелия Иванчева и тяхното съдружие „Терзиева и Иванчева“ са нарушили Закона за защита на конкуренцията и по-специално чл.29 от ЗЗК. Става дума за едни и същи действия на Терзиева и на Иванчева и тяхното ново съдружие „Терзиева и Иванчева“, чрез които Комисията е приела че се извършва нелоялна конкуренция.

Повече подробности по темата четете тук.

Коментарите са затворени.