Правителството обмисля мерки за икономическа подкрепа

Щабът очаква коронавирусната вълна да продължи до 3 месеца

Българската държава ще предприеме всичко необходимо в тази ситуация, но без определени социални групи да бъдат ощетявани чрез прехвърляне на средства от фискалния резерв за сметка на други. Това стана ясно по време на специална пресконференция в зала „Изток“ в парламента, след Народното събрание единодушно гласува въвеждането на извънредно положение, поискано от кабинета и оперативния щаб.

„Ние следим внимателно всичко, което правят останалите европейски държави“, обясни вицепремиерът Томислав Дончев, коментирайки готовността за предприемане на икономически мерки.

Вълната от разпространението на коронавируса, която страната ни може да очаква, би трябвало да е с продължителност два, два и половина, три месеца при нормални обстоятелства. Това заяви от своя страна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „На базата на това, че това е третият коронавирус, с който се сблъсква човечеството и на база на преживяното от Китай и на някои страни в Европа, може да се твърди, че ние сме в началото на сериозния епидемичен подем и мерките, които взимаме, са насочени към това този подем да не е толкова висок и да е малко отложен във времето“, каза Кунчев.

Повече подробности по темата четете тук.

Коментарите са затворени.