Парламентът окончателно забрани частните лотарии

Частните лотарии вече са окончателно забранени, след като днес парламентът прие и на второ четене промените в Закона за хазарта, с които държавата става монополист в лотарийните игри чрез „Българския спортен тотализатор“.

Законопроектът на лидера на НФСБ Валери Симеонов беше приет без дебати в парламента и влиза в сила след обнародването му в „Държавен вестник“.

Той предвижда, че от деня на влизането му в сила, лицензите за организиране на лотарийни игри на частните оператори се прекратяват, а удостоверенията се обезсилват. Промените не засягат единствено игрите томбола, бинго, кено и техните разновидности.

Издадените до момента билети и талони, които още не са продадени, трябва да бъдат унищожени до края на годината. От влизането на закона в сила трябва да бъдат прекратени разпространението и продажбата им.

Българите да спрат да си купуват талони, защото спирането на продажбата им става след обнародването на Закона за хазарта следващата седмица. Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се прекрати и да се изземат всички талони от всички места, където се продават в момента, освен тези на спортния тотализатор“, каза Симеонов след приемането на промените.

Депутатите отказаха да гласуват текстове, с които да въведат мерки за специална защита на спечелилите до момента по-големи суми от частните лотарии, които не са изплатени напълно.

Повече подробности по темата четете тук.

Коментарите са затворени.