Адвокат и ЧСИ участвали в иновативна схема за имотни измами с бракове с покойници

Адвокат и частен съдебен изпълнител са сред участниците в престъпна група, разиграла непозната досега схема за имотни измами, в основата на която е сключване на фиктивни бракове с покойници.

При акция вчера на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР са били задържани осем души. От прокуратурата разкриха само, че сред тях са полицаи, служител на ГРАО, адвокат и частен съдебен изпълнител, без обаче да посочват имена и кой е организаторът на групата. Те са задържани за 24 часа, като предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Групата е действала в София в продължение на 5 години и била разкрита след сигнал, че криминално проявен мъж сключил брак с починала жена, която притежавала няколко апетитни имота в София. Преди да бъдат разкрити, участниците в групата успели да присвоят имотите на 15 починали. А при претърсвания на различни, използвани от тях, имоти са иззети множество нотариални актове, лични карти, удостоверения за сключен граждански брак и голяма сума пари.

Повече подробности по темата четете тук.

Коментарите са затворени.