Председателят на КЗЛД Венцислав Караджов е юрист на годината

Председателят на КЗЛД Венцислав Караджов е юрист на годината
Над 200 представители на юридическата общност бяха гости на тържествената церемония по връчването на 11-те годишни награди на „Правен свят“ и Международен правен център – „Юрист на годината“. Отличия бяха връчени в шест категории, като имаше и две специални награди.
Гласуването определи за „Юрист на годината“ председателя на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов, който бе номиниран за усилията по въвеждането у нас на новия регламент за защита на личните данни на Европейския съюз (GDPR). „За нас беше предизвикателство да се справим с бизнеса, с колегите практикуващи юристи и най-вече с журналистите, на които допълнително да им разясним и да ги уверим, че новите правила ще са в полза на работата, която те извършват, заяви при получаването на наградата Венцислав Караджов, който подчерта, че тя е признание за екипа на Комисията, в който влизат 35 служители с юридическо образование. Наградата „Юрист на годината“ бе връчена от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.
Главният секретар на Министерството на финансите Таня Георгиева получи от името на институцията наградата за „Дело на годината“. Финансовото ведомство бе отличено за защита на националния интерес по международното арбитражно дело на Султанат Оман срещу България.
Специална награда за развитието на правото у нас получи адвокат Антон Станков – бивш наказателен съдия и бивш министър на правосъдието, в чийто мандат бяха направени ключови промени в Конституцията, без които членството на България в Европейския съюз би било невъзможно.
В категорията „Кантора на годината“ победител стана адвокатско дружество „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“, а в категория „Млада кантора на година“ бе отличено адвокатско дружество „Димитрова и Хаджиева“.
Наградата „Частен съдебен изпълнител на годината“ получи Иван Хаджииванов от Русе, а за „Нотариус на годината“ бе отличена Валентина Механджийска.
Бившият председател на Парижката адвокатска колегия Бернар Ватие бе отличен със специалната международна награда.
Повече информация за събитието четете тук.

Вашият коментар