Разбиха банда за „ало измами“, прибрала над 2 млн. лв. у нас и в Румъния

Разбиха банда за ало измами, прибрала над 2 млн. лв. у нас и в Румъния

Телефонни измамници от България и Румъния са били задържани при специализирана полицейска операция, която се провежда от рано сутринта в Горна Оряховица, София и съседката ни, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, който бе на мястото на операцията.

В местните квартали „Гарата“ и „Калтинец“ са арестувани петима български граждани, които са действали като „мулета“, пренасяйки парите от жертвите до измамниците. В Румъния пък са хванати петима души, които са от най-високото йерархично ниво на групата, включително и нейният лидер от Горна Оряховица. По непотвърдена информация тарторът е Борислав Димитров-Бобито, свързан с измама за 600 000 лева в Първомай, съобщи „24 часа“.

В съседката ни са арестувани и 23-ма души, които са т. нар. „въртачи“ – хората, които набират постоянно различни телефонни номера, уточни Гешев. Той поясни, че тъй като те са от най-ниското йерархично ниво, ще е необходимо повече време за събиране на доказателства. По думите му обаче това е една от най-големите престъпни групи от ало измамници, които са успели да измъкнат над 2 милиона лева от потърпевшите.

Повече подробности по темата четете тук.

Вашият коментар