Данните на Агенцията по вписванията ще се съхраняват и на държавен облак

Агенцията по вписванията, съвместно с Държавната агенция за електронно управление, работи по изграждането на държавен облак, в който данните от регистрите на АВ ще се съхраняват като допълнителна мярка. Иначе надграждането на дисковите масиви вече е факт, всичко е доставено, конфигурирано и работи. Нещо повече, данните се съхраняват и на две различни по географско положение места. Това обяви директорът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева в свое интервю пред Дарик радио.

Козарева бе категорична, че няма загуба на данни при срива на Търговския регистър това лято и поясни, че стремежът е да се добави още един бекъп на цялата база данни.

„В перспектива със създаването на държавен хибриден облак ще има възможност за колокация на данни от регистъра, като това ще е на още едно място, където ще се съхранява информация на Търговския регистър“, обясни Козарева.

Според нея мерките за надеждното съхранение на данните трябва постоянно да се взимат и не може тези, които са предприети, да решават въпроса веднъж завинаги.

Повече подробности по темата четете тук.

Вашият коментар