След тежката катастрофа край Своге Борисов освобождава трима министри – Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски

Трима министри, отговорни за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, да си подадат оставките, е поискал премиерът Бойко Борисов тази сутрин, предаде БГНЕС. Министър-председтелят настоява от постовете си да се оттеглят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков. И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност за трагедията. Това е станало на свиканото спешно от Борисов заседание в Министерския съвет.

По-рано през деня в Националната следствена служба дойдоха бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов, за да бъдат разпитани във връзка с тежката катастрофа.

Навлизане Дончо Атанасов казал, че е извикан в НСлС в качеството му на свидетел. „В качеството на свидетел ме викат, поне така е написано в призовката“, казал преди да влезе в НСлС и Лазаров.

В четвъртък няколко часа продължиха разпитите на регионалния министър Николай Нанков, председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов и директора на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров в Националната следствена служба. В следствието бяха призовани и още двадесетина служители на АПИ във връзка с разследване на качеството на пътя, където стана трагичната катастрофа.

Повече подробности по темата четете тук.

Вашият коментар