Бивш депутат от Варна е в конфликт на интереси – дал на жена си държавни земи за 50 години

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при бившия депутат от БСП Георги Борисов, който беше и шеф на Областната дирекция „Земеделие“ във Варна.

От комисията съобщиха, че конфликтът на интереси е установен именно по времето, когато Борисов беше шеф на ОД „Земеделие“ в края на 2013 г. Малко преди това той беше напуснал парламента, за да поеме дирекцията във Варна.

Сигналът срещу него е, че е дал на фирмата на съпругата си Камелия Пархова „Нептун 2“над 750 декара земи за отглеждане на орехи. Става дума за договор за аренда за 50 години.

До 2013 г. съдружници във фирмата са били Георгиев и областният шеф на БСП във Варна Цонко Цонев, а след това са прехвърлили своите дялове на съпругите си.

В производството пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Георгиев обяснил, че е разведен от 1995 г. и срещите му с Пархова са свързани само с двете им деца. Докладна записка от МВР и по сведения от домоуправител обаче показали, че през цялата 2013 г. Георгиев, Пархова и децата им са живеели на един адрес.

Повече подробности по казуса четете тук.

Вашият коментар