Обвинения за квесторите на КТБ

Обвинения за квесторите на КТБ

Станислав Лютов и Елена Костадинчев, снимка:БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност двама квестори на КТБ за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай – престъпление по чл. 219, ал. 4, вр. ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Станислав Лютов и Елена Костадинчев са обвинени за това, че в периода 20.08.2014 г. до 06.11.2014 г. в гр. София, действайки в качеството на длъжностни лица по смисъла на чл. 93, т. 1, б. „б“ от НК – квестори при „Корпоративна търговска банка“ АД, в съучастие, умишлено, при условията на продължавано престъпление, не са положили достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество, и от това последвали значителни щети в размер на 1 070 383,83 лв. за Фонд за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Двамата обвиняеми умишлено са разпоредили осчетоводяване на предсрочното прекратяване на 9 броя договори за индивидуални срочни депозити с привилегирован текущ годишен лихвен процент, вследствие на което депозитите били прехвърлени за изплащане към Фонд за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), смята прокуратурата.

Повече информация по темата четете в „Правен свят“

Напиши коментар

Трябва да сте влезли, за да публикувате коментар.

Архив