Прокуратурата започва тотална проверка на собствениците на луксозни коли и имоти

От полицията са изпратили справка на прокуратурата, според която български граждани управляват 50 автомобила „Майбах“, 193 „Бентли“-та, 31 „Ламборджини“-та, 68 „РолсРойс“-а и 93 „Ферари“-та. От полицията уточняват, че срещу част от собствениците на луксозните коли има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за данъчни престъпления и измами.

С разпореждане главният прокурор е възложил на изпълнителния директор на НАП извършването на данъчни проверки, в рамките на които да се установи датата на придобиване и стойността на автомобилите, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация (ЕАД), както и произхода на паричните средства за покупката на колата.

На свой ред пък данъчните са уведомили прокуратурата, че през 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили имоти за над 500 000 лева, а 120 – за над 800 000 лева.

В тази връзка отново е възложено на директора на НАП да се извършат данъчни проверки на лицата, придобили имоти за над половин милион лева през посочените две години, в това число и анализ на доходите, за да се види откъде са парите.

Повече информация по темата можете да прочетете тук.

Вашият коментар