Няма да има отстъпки при плащането на данъци за доходите по електронен път

От 2018 г. данъкоплатците, които подават декларациите за доходите си по електронен път, няма да имат отстъпка при плащането на данъка, както беше досега, съобщи в интервю за радио „Дарик“ министърът на финансите Владислав Горанов. Той прогнозира, че през следващите 1-2 години хартиените декларации ще отпаднат по естествен път. С усъвършенстването на електронната система на Националната агенция по приходите, през последните години вече е по-лесно доходите да се декларират електронно и следващата стъпка на държавата ще бъде да задължи хората да ползват само този начин –  поясни в изказването си финансовият министър.

„Ако зависи от мен, до една, две години няма да има вече хартиени декларации изобщо“, каза Горанов, без да поясни как ще подават декларациите си хората, които нямат нито компютри, нито познания за работа с тях.

В изказването си министър Горанов се спря още на промените в реда и условията за регистрация по ДДС, на предложението на БСП за връщане на прогресивното данъчно облагане, очаквания ръст на икономиката, качеството и образованието на човешките услуги и др.

Повече информация за изказването на министър Горанов ще намерите тук.

 

Коментарите са затворени.