Прокуратурата в Своге повдигна обвинение за кражба на коне

animal_protection_organizations_logo_by_kerenper-d520q4fРайонна прокуратура – Своге внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже от с. Врачеш, общ. Ботевград, за противозаконно присвояване на коне – престъпление по чл. 195, ал.1, т.2 и т. 4, пр.1-во, във вр. с чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, предават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

 

На 18.10.2013г., около обяд, в землището на с. Огоя, местността „Биляница“, общ. Своге, обвиняемите В.Д.Г. и Е.П.Е., чрез използване на лек автомобил марка и модел „Мицубиши Паджеро“, незаконно отнели десетгодишен кон и двегодишна кобила от техния стопанин.

Животните, собственост на 53-годишния жител на с. Буковец, били пуснати на пасище в местността „Биляница“. След изчезването на животните от паша бил подаден сигнал в полицията. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието и установила, че конете били заклани и разфасовани. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, с участието на криминалисти от РУП- Ботевград, били разкрити и задържани извършителите на престъплението, известни на полицията с криминални прояви.

Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото срещу крадците на животните.

Коментарите са затворени.