Прокуратурата приведе в изпълнение влязла в сила присъда от 32 години лишаване от свобода

изтеглен файлНа 25.05.2016 г. Софийска окръжна прокуратура приведе в изпълнение влязла в сила на 05.05.2016 г. присъда, с която Владимир Пелов Стефанов от гр.Ботевград е признат за виновен в извършването на пет тежки умишлени престъпления: въоръжен грабеж в особено големи размери, отвличания на три лица – едното от които малолетно, опит за убийство на четирима служители на МВР при изпълнение на службата им, съобават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

Всички тези престъпления са извършени при условията на опасен рецидив. Присъдата е и за противозаконно отнемане на лек автомобил, извършено повторно.

Осъденият Стефанов ще търпи наказание в размер на 25 години лишаване от свобода в затвор при строг режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Отделно от това, осъденият ще търпи и наказание от 6 години, 11 месеца и 12 дни, представляващо остатък от наказание, наложено му с предходни присъди, по които през 2010 година е бил предсрочно освободен.

Стефанов бе обвинен от Софийската окръжна прокуратура за това, че на 27.08.2011 г. в гр.Ботевград в съучастие с Димитър Огнянов Иванчев е извършил петте престъпления. Двамата съучастници са извършили въоръжен грабеж на златни накити от ателие, в размер на 51 590 лева. В процеса на бягство от местопрестъплението, двамата осъдени, използвайки огнестрелно оръжие, преследвани от служители на РУ-МВР – Ботевград, са отвлекли  три лица, едното от които е било малолетно, отнемайки автомобила е един от пострадалите. При бягството осъдените са възпроизвели изстрели срещу преследващите ги полицейски служители.

Наказанието ще бъде изтърпяно в Затвора София.

Коментарите са затворени.