Рецидивист на 22 години със седем присъди бе осъден за опит да изнасили възрастна жена

изтеглен файлПо обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево състав на Районния съд в града осъди на 8 години и половина лишаване от свобода при първоначално строг режим 22-годишния Емил Р. Той бе подсъдим за опит да се съвкупи с възрастна жена, като я принудил към това със сила и заплашване, предават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

Престъплението по чл.152, ал.3, т.5, във връзка с ал.1, т.2, във връзка с чл. 29, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс е извършено от Емил Р. в условията на опасен рецидив. Подсъдимият, който не се призна за виновен, е осъждан седем пъти за различни престъпления, въпреки младата си възраст.

 

На 4 септември 2015 год. Емил Р. пил алкохол цял ден в компанията на други мъже. Около 15 часа с приятелите си по чашка се преместили в дома на майка му в село Бежаново. Около 19 часа 22-годишният мъж излязъл от дома си и отишъл в къщата на 84-годишната жена М.С., за която знаел, че живеела сама. През незаключената входна врата Емил Р. влязъл в дома й и обяснил, че е лекар, който ще я преглежда. След това я натиснал на леглото и започнал да се гаври с нея. 84-годишната жена плачела и го молела да я остави. Подсъдимият чул шум, набързо се облякъл и тръгнал да излиза, когато на вратата срещнал брата на жертвата. Обяснил му, че е дошъл да си купи ракия. Свидетелят го изпратил и се върнал при сестра си, която му разказала за случилото се. На следващия ден пострадалата М. С. разказала и на племенника си за сексуалните издевателства на Емил Р. и той подал сигнал в полицията. От момента на задържането той е с наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е приведен във варненския затвор.

 

Според заключението по извършената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза пострадалата страда от старческо заболяване, но е с ясно съзнание за извършеното върху нея и се чувства не само физически наранена, но и омърсена, осквернена, злепоставена. Назначената съдебномедицинска експертиза на подсъдимия установила, че той е с подкожно имплантирана материя в половия си орган, което може да причини наранявания под формата на охлузвания, насинявания и разкъсвания на партньорките му или при груби действия, каквито са открити по пострадалата възрастна жена.

 

Присъдата на Районния съд в Генерал Тошево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Добрич.

 

Коментарите са затворени.