Осъдиха трима мъже, съвкупили се с и убили жена по време на грабеж, на общо 56 години „лишаване от свобода“

изтеглен файлВърховният касационен съд постанови окончателно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 18 години на Златин Иванов. Със същата присъда на Данаил Желязков е наложено наказание от 20 години „лишаване от свобода“, а на Христо Желязков е наложено наказание от 18 години „лишаване от свобода“, съобщават от пресцентъра на Пркуратурата. Наказанията трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

 

Тримата мъже са осъдени за това, че на 29.04.2012г. във времето от 00,30ч. до 03.30 ч. в с.Срем Общ.Тополовград, действайки като съизвършители  са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 2000 лв. от владението на жена с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила. При извършването на деянието Данаил Желязков е действал в условието на „опасен рецидив“.

Деянието е било придружено с убийството на пострадалата.

Данаил Желязков и Златин Иванов са осъдени и за това, че действайки като съизвършители се съвкупили с пострадалата, като я принудили към това със сила. И при това деяние Данаил Желязков е действал в условието на „опасен рецидив“.

На 28.04.2012г. вечерта тримата осъдени пили алкохол. Първоначално мъжете решили да проникнат противозаконно в магазин, в него обаче не открили пари. След това Данаил Желязков предложил на останалите да проникнат в къщата, която е разположена срещу магазина. Осъдените почукали на вратата. Пострадалата – възрастна жена, отворила и тогава те се втурнали към нея, нанасяйки и удари по главата и тялото. Данаил Желязков съборил пострадалата на земята и казал на другите мъже да влязат в къщата. Тогава Даниел Желязков се съвкупил с жената против нейната воля, впоследствие същото направил и Златин Иванов. През това време Христо Желязков намерил сумата от 2000лв. в къщата. След това Д. Желязков и Златин Иванов започнали да нанасят удари по пострадалата, хвърлили по нея и стол. В последствие тримата изнесли тялото на  жената, качили го на каруца и го закарали до река, преминаваща край селото. Изхвърлили го във водата. Жената не разполагала със сили и се удавила.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментарите са затворени.