Окръжен съд Шумен осъд на 12 години лишаване от свобода мъж, блудствал с петгодишно дете

изтеглен файлПо обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Шумен състав на Шуменския окръжен съд осъди на 12 години лишаване от свобода 30-годишния Румен Алексиев. Той ще изтърпява наказанието си при първоначално строг режим. 30-годишният Алексиев беше обвинен от Окръжната прокуратура в Шумен за блудство с малолетно дете, извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по член 149, ал. 5, т. 3, във връзка с член 149, ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1, буква „а“, във връзка с член 54 и член 58а, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

На 9 юли 2015 год. пред жилищен блок в Шумен играели две момчета – на 8 и на 5 години. Когато децата забелязали съседа си Алексиев, от когото се страхували, решили да си тръгнат. Алексиев  повикал по-голямото момче, придърпал го във входа и го заплашил. После извикал петгодишното момченце, заповядал на по-големия да напусне входа и блудствал с него.

Осемгодишното момче чуло плача на приятелчето си и веднага съобщило на майка си, че Лудия, както бил известен с прякора си Алексиев, е направил нещо с него.  След блудството 30-годишният насилник побягнал.  Петгодишното дете разказало какво се е случило и Алексиев бил задържан след издирване два дни по-късно.

Румен Алексиев е осъждан за грабеж,изтърпял ефективно  присъда от две години лишаване от свобода. Освободен е от затвора след изтърпяването на наказанието си на 19 ноември 2013 год.

Присъдата на Шуменския окръжен съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Коментарите са затворени.