Прокуратурата постигна доживотна присъда за убийство, извършено от рецидивист

20080228_0087На 18.01.2016 г., по внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд осъди Марио Пеев на доживотен затвор за убийство на мъж. На Пеев е повдигнато обвинение по чл. 116 ал. 1 т. 6, пр. 2 и пр. 3, т. 12, пр. 1 и пр.2, вр. чл. 115, вр. чл. 29, ал. 1, б. „Б” от НК, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

През 2008 г. срещу Марио Пеев започнало наказателно дело за друго убийство, което извършил през 2006 г. Преди делото да приключи в СГС, през месец април 2010 г., той решил да се укрие и да избяга в друга държава. За целта платил на свой познат сумата от 40 000 евро, за да му съдейства при издаването на фалшива лична карта.

Междувременно Пеев се договорил и с втори свой познат (пострадалият по настоящото дело) да го закара до границата ни с Гърция, като срещу това му обещал да му набави наркотици. Когато всичко било уредено, на 22 април 2010 г., Пеев заедно с пострадалия мъж отишли да вземат фалшивите документи. Когато пристигнали, подсъдимият слязъл от автомобила и оставил там чантата си с 38 000 евро. Пострадалият обаче не го изчакал и избягал от мястото.

По-късно през деня, въпреки че се укривал, Пеев успял да открие мъжа в столичен квартал, но не намерил парите си, което го вбесило. Нанесъл му побой и го завързал. Вкарал мъжа в автомобила му и го закарал в кв. „Бояна”. Пеев изкарал жертвата си от колата и я принудил да върви по туристическа пътека към местността „Свинарника”. През цялото време подсъдимият крещял, че води мъжа към мястото, където е убил и предишната си жертва. Когато пристигнали, Пеев започнал да удря пострадалия с ръце и крака по цялото тяло. Яростта му постепенно ескалирала.

Взел метален винкел и започнал да удря с всичка сила мъжа по главата и тялото. Така му причинил множество несъвместими с живота наранявания, между които тежка черепно-мозъчна травма и контузия на малкия мозък с разкъсване на кората му. Счупил му ребрата, обезобразил му лицето и му нанесъл множество разкъсно-контузни рани по крайниците.

След като убил жертвата си, Пеев хвърлил тялото в шахта и го затрупал с камъни.

Същият ден с автомобила на убития, Пеев тръгнал към границата с Гърция. В град Петрич се запознал с мъж, който го превел през границата. Срещу това мъжът получил от Пеев колата на убития.

Междувременно свидетел случайно открил тялото на убития и веднага уведомил полицията. Започнало разследване, което установило кой е извършителя на убийството. Пеев бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест. Открит и задържан е в Гърция, след което и приведен в България.

В момента Пеев се намира в затвора на София, където излежава първата си присъда за убийство. Тази присъда влиза в сила в края на 2010 г., а наказанието му е 11 години лишаване от свобода. Пеев е осъждан и за други тежки престъпления между които хулиганство, както и държане на наркотици.

Коментарите са затворени.