Волен Сидеров е задържан за 72 часа

20080228_0087По-малко от два часа след като пристигна в Столичното следствие Волен Сидеров беше задържан за 72 часа. След това и съпартиецът му Десислав Чуколов, който също се очаква да бъде обвинен и арестуван, влезе при разследващите.

 

 

 

Адвокатът на Волен Сидеров Явор Нотев каза пред журналисти, че постановлението за привличането му като обвиняем обхваща повече деяния и лица, отколкото внесеното искане в Народното събрание за даване на разрешение за арест. Това е нарушение на Конституцията и още днес защитата на Сидеров ще внесе жалба в съда срещу 72-часовото задържане. Когато адвокатите забелязали това разминаване, поискали среща с наблюдаващия прокурор, за да бъдат отстранени неточносите, но такъв не се е появил и постановлението е било издадено в нарушение на закона. Сидеров пък е обявил гладна стачка.

Лидерът на „Атака“ и Чуколов бяха посрещнати от симпатизанти на партията от цялата страна пред сградата на Столичното следствие. Сидеров и Чуколов пристигнаха малко преди 10 ч. с адвокатите си Явор Нотев и Константин Симеонов. Те бяха призовани, за да бъдат привлечени като обвиняеми за хулиганство и принуда и евентуално да бъдат задържани.

Целият район около Столичното следствие е отцепен от полицията. До входа на сградата не се допускат външни хора, нито привържениците. На място са изпратени и специализирани полицейски сили и екипи на „Сигма“.

Пристигна и свещеник, който според неофициална информация щял да гони злите сили, погнали лидера на „Атака“.

Пред сградата на следствието дойдоха и всички депутати от партията на Волен Сидеров.

Лидерът на „Атака“ изнесе десетминутна реч пред симпатизантите си, в която каза, че главният прокурор Сотир Цацаров иска да премахне партията му от политическата сцена. Той обаче се зарече, че ги очаква битка и ще дойде денят на възмездието. Докато Сидеров говореше привържениците му скандираха: „Оставка“, „Атака“, „Ние сме с теб“ и „Волен е герой, Чуколов и той!“.

Пред журналисти Сидеров каза: „Днес е 17-и на тази дата преди два месеца се роди нашият син Волен и тези нечестивци избраха точно тази дата, за да ме задържат. Това ще им се върне, защото Бог вижда всичко. Диктатурата на Цацаров и Борисов ще падне много скоро, от този ден нататък, защото те преляха чашата. Диктатурата ще падне и под натиска на външни фактори, защото съвсем скоро ще има геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде възмездието“.

След което Сидеров, Чуколов и защитниците им влязоха в следствието, а атакистите заформиха митинг, развявайки руски и български знамена.

 

Източник Правен свят

Коментарите са затворени.