Окръжна прокуратура Ловеч разследва инцидента на Крушунските водопади

Prosecutor-logo (1)Окръжна прокуратура-Ловеч образува досъдебно производство във връзка с инцидента в района на „Крушунските водопади“ в местност „Маарата“ край с. Летница, при който на 6 ноември 2015 г., в резултат на срутване на скална маса, загинаха 45-годишна българка и 57-годишен англичанин и пострада 42-годишна жена от Плевен, предават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл.116, ал.1 т.4 във вр. с чл.115 от НК – за причиняване смъртта на повече от едно лице. Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели. Назначени са съдебно медицински експертизи.

Окръжна прокуратура-Ловеч е изискала от община Летница всички документи за установяване статута на природната забележителност и проследяващи историята на обекта, за извършваната дейност и контрол от страна на общината, както и за юридическото лице, на което е предоставен обектът на управление. От РИОСВ-Плевен  е изискана информация за осъществявания надзор и контрол върху обекта като природна забележителност. Предстои установяване на длъжностните лица, отговарящи за стопанисването, състоянието на обекта и поддръжката му.

В хода на досъдебното производство ще бъдат установени и всички лица, които могат да свидетелстват и ще се изготвят молби за правна помощ до Англия.

Коментарите са затворени.