Софийска oкръжна прокуратура разследва катастрофата в тунел „Витиня“

изтеглен файлНа 08.10.2015 г. Окръжна прокуратура – София образува досъдебно производство за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице вследствие на нарушаване правилата за движение по пътищата – престъпление по чл. 343, ал.3 във вр. с ал. 1, б. „в“ от НК, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

Разследването се осъществява от 10 разследващи полицаи под ръководството на двама наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура – София.

Към момента са разпитани 40 свидетели, сред които има разпит пред съдия на чужди граждани. Разпитите продължават.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Назначена е авто-техническа експертиза, която ще установи механизма на извършване на престъплението. Аутопсиите на загиналите лица са приключили. В срок до 12.10.2015 г. ще бъдат изготвени 3 съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта на тримата загинали. Предстои да бъдат назначени 14 съдебно-медицински експертизи по писмени данни на всички останали пострадали от престъплението лица.

В момента се извършват огледи на всички участвали в пътно-транспортното произшествие автомобили. Процесуално-следствените действия продължават.

Коментарите са затворени.