Прокуратурата в Стара Загора постигна осъдителна присъда за незаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната

Prosecutor-logo (1)На 30.10.2015г., Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 31-годишния Станимир Стоилов и 34-годишния Николай Йорданов, и двамата от гр.Средец, обл. Бургас, само четири дни след задържането им по обвинение за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона – престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

 

Районен съд-Стара Загора наложи за всеки един от тях наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и шест месеца и глоба в размер от по 5 000 лева за всеки един от тях.

Станимир Стоилов и Николай Йорданов са задържани от органите на МВР на 26 октомври 2015 г. в гориста местност на път между град Димитровград за град Стара Загора, заедно с управляваните от тях автомобили – лек автомобил марка БМВ и лек автомобил марка „Мерцедес” с бургаска регистрация. При последвал оглед на местността, в която са се намирали автомобилите са били установени и 26 лица от Сирия и Иран,  между които малолетни деца. Те влезли  в България без документи за самоличност.

Съдебният акт на Районен съд-Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Коментарите са затворени.