Прокуратурата разследва самоубийство на подсъдим във варненския затвор

images (2)Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на подсъдимия Емил Скорчев. Разследването се води по член 127 от Наказателния кодекс за подпомагане или склоняване към самоубийство. Тялото на подсъдимия е намерено днес, 23 септември, във варненския затвор. Повиканият екип на спешна помощ е констатирал смъртта. Уведомени са незабавно всички институции, сред които и завеждащият надзора по изпълнение на наказанията в Окръжната прокуратура във Варна, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

До момента липсват данни за престъпление от компетентността на Окръжната прокуратура – Варна, тъй като Скорчев е правил няколко опита за самоубийство, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Подсъдимият бе признат за виновен на две съдебни инстанции за убийството на съпругата си, извършено на 21 септември миналата година по особено мъчителен начин. Скорчев призна вината си и се възползва от правото на съкратено съдебно следствие, което редуцира присъдата му от доживотен затвор до 25 години лишаване от свобода, която бе потвърдена и от Варненския апелативен съд изцяло, както и обезщетението от 150 000 лева за претърпените неимуществени вреди на майката на съпругата му.

Скорчев обжалва пред Върховния касационен съд определения размер на наказанието си и делото бе насрочено за 25 ноември тази година.

Коментарите са затворени.