Прокуратурата предаде на съд мъж, обвинен за убийство на майка си

20080228_0087На 30.09.2015 г. Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Петър Илиев (56 г.) за убийството на майка си Надежда Илиева и за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на сина си Любен Илиев – престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 3, предл.2, т.6, вр. чл. 115 и по чл. 133, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал.1, от НК, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

 

Обвиняемият Илиев живеел с майка си и парализирания си син – Любен в гр. Нови Искър.  Той често злоупотребявал с алкохол, под негово въздействие ставал агресивен, нагрубявал майка си и сина си. През нощта срещу 15 ноември 2014г., след като употребил значително количество алкохол, той отново се скарал със семейството си. Илиев отишъл до стаята си и взел законно притежавания си пистолет, заредил го, насочил го срещу майка си и започнал да произвежда изстрели срещу нея. Три от куршумите попаднали в тялото й и причинили смъртта на Надежда Илиева.

При един от произведените от обвиняемия Илиев изстрели, куршумът рикоширал в стена и попаднал в дясната част на главата на сина му Любен Петров. Така Петров, който от години е инвалидизиран и за него се грижела Надежда Илиева, също пострадал. Успял обаче да се обади по телефона на майка си, която извикала „Бърза помощ” и след оказана медицинска грижа в болнично заведение бил спасен.

„Констатираната при психологичното и психиатричното изследване на обвиняемия емоционална студенина и безразличие, липсата на съжаление за причиненото на най-близките му хора – майка и син-инвалид, както и не поемането на отговорност за собствените действия, окачествяват убийството като извършено с особена жестокост”, се посочва още в обвинителния акт.

Петър   Илиев е с мярка за неотклонение ” Задържане под стража“. Предстои насрочването на делото пред Софийски градски съд.

Коментарите са затворени.