Осъдиха на лишаване от свобода за бившия зам.кмет на Плевен

изтеглен файлНа 28.09.2015 г., след протест на Софийска градска прокуратура, поддържан от Апелативна прокуратура-Велико Търново, бившият заместник кмет на Плевен Алексей Зелов, бе признат за виновен и осъден на 3 години и 6 месеца, ефективно. Наложено му е и наказание от 8000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавен или обществен пост за срок от 4 години, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

 

Алексей Зелов бе предаден на съд от Софийска градска прокуратура за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение (зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси”), в края на април 2014 г., е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от общината сума за извършени услуги.

Плевенският окръжен съд постанови оправдателна присъда, която бе протестирана от СГП пред Апелативен съд-Велико Търново. Днес, 28.09.2015 г., поддържаният от Апелативна прокуратура-Велико Търново протест бе уважен, като оправдателната присъда бе отменена.

Апелативен съд-Велико Търново измени и мярката за неотклонение на Зелов в „Задържане под стража“.

Коментарите са затворени.