Съвместна акция за проверки на бензиностанции

изтеглен файл (1)На 25 и 26 август , под ръководството на прокуратурата, МВР, ДАНС, Агенция „Митници“ и НАП провеждат специализирана операция за проверка на търговски обекти, занимаващи се с разпространение на горива. Проверяват се количеството и качеството на продаваното гориво, както и фискалното отчитане в множество петролни бази и бензиностанции, съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 

Установена е незаконна мобилна бензиностанция в микробус, с капацитет 3 тона гориво, оборудвана с всички необходими приспособления. Установено е, че бензиностанцията е функционирала нелегално, без платени данъци и акциз.

За качество на горивата са проверени 24 обекта, от които 4 бази и 20 бензиностанции. Взети са 15 проби за бензин и 20 – за дизел. По линия на метрологичния контрол са проверени  27 обекта, от които 3 бази и 27 бензиностанции.

Установени са общо 12 нарушения на бензиностанции, които се изразяват в несъответствие  на нивомерните системи.

Най-честите нарушения до момента са:  касови разлики; липса на декларации за съответствие на горивот;, деклариране на части от наличното гориво, а не цялото количество; смесване на партиди.  Досега са запечатани 660 тона гориво.
Данните не са окончателни. Проверките продължават и към момента.

Коментарите са затворени.