Разкриха грабеж в денонощен магазин в столицата

20080228_0087Под ръководството на Районна прокуратура – София се провежда разследване за извършен въоръжен грабеж на 26 май 2015 г. около 21.30 часа в денонощен магазин в гр. София. След постъпване на сигнал за извършеното престъпление в СДВР, органите на разследване са предприели незабавни процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия.

 

 

Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително и пострадалат. При извършения оглед в магазина е открит мобилен телефон, който е бил носен от единия от извършителите. Иззети и прегледани са записите от камерите в магазина.

Установена е самоличността на извършителите на престъплението – съпрузите Боряна и Рангел Рангелови. Извършено е претърсване и изземване в жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и използваното от него при грабежа оръжие – пистолет.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, балистична, стоково – оценъчна и ДНК експертизи.

На 29 май 2015 г. сутринта двамата извършители Боряна и Рангел Рангелови са задържани от СДВР за срок от 24 часа, а по-късно същия ден Рангелови са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийска районна прокуратура до 72 часа. Предстои СРП да внесе искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментарите са затворени.