Служителите на ДАНС, работили по линия на борба с организираната престъпност, стават служители на МВР

imagesОт днес 543-ма служители на ДАНС, които са работили по линия на борба с организираната престъпност, стават служители на Министерството на вътрешните работи, предаватот пресцентъра на МВР. Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков представи временно назначения за срок от една година директор Ивайло Спиридонов и поясни, че кандидатурата му е подкрепена и от министър-председателя Бойко Борисов.

 

Вътрешният министър отбеляза, че Спиридонов има богат професионален опит, работи в системата на МВР от 1993 г., има дълга и последователна кариера от криминалист в столичното Девето РУП до заместник-директор на ГД „Криминална полиция“. Министър Вучков заяви, че разчита трансформацията да не бъде съпроводена с повече напрежение от необходимото. Той подчерта, че с влизането в сила на промените в Закона за МВР се прекратява един неудачен експеримент и не скри желанието си да има приемственост в състава.

Министърът посочи, че е поставен срок в рамките на 10 дни водените досъдебни производства да бъдат преразпределени на компетентни разследващи органи така, че да не се прекъсва работата. По отношение на финансирането на ГДБОП той уточни, че бюджетните средства от ДАНС ще бъдат прехвърлени с отделно Постановление на МС към структурата, която отново става част от МВР. В годините назад службата бе натоварена с доста негативи. Сега имаме шанса да ги изчистим с работата си, заяви Иво Спиридонов. Той изрази увереност, че ще се справи с отговорната задача заедно със служителите на дирекцията, защото познава работата на голяма част от тях.

Вашият коментар