Заловиха убиеца на Красимир Гочев – Шмид

20080228_0087В хода на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия служители на ГД „Криминална полиция”, подпомагани от свои колеги от ОДМВР – София, разкриха физическия убиец на Красимир Гочев – Шмид. Престъплението бе извършено вечерта на 20 май т.г. в Своге. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров уточни, че М.Т. /38 г./ от София е бил разкрит след установяване на типа на използваното за извършване на престъплението оръжие и на начина, по който то е попаднало в него.

 

Криминалистите са изяснили също как се е оттеглил извършителят и местата, на които е водено наблюдение на жертвата в дните преди извършване на тежкото криминално престъпление. Според оперативните данни, поръчителството на убийството е направено от една криминална групировка, а организирането и изпълнението на поръчката е дело на друга подобна структура. Главният секретар на МВР добави също, че криминално проявеният и осъждан за изнудване М.Т. е задържан в дома си в средата на септември, а към момента действията на разследващите по случая продължават с оглед събиране на нови доказателства по НПК и изясняване на мотивите за престъплението.

Политическото и професионалното ръководство на МВР е удовлетворено от реализацията на криминалистите, тъй като с този арест са предотвратени и други поръчкови екзекуции – заяви още Светлозар Лазаров.
Окръжният прокурор на София Наталия Николова обясни, че в рамките на досъдебното производство, под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура, са проведени широкомащабни оперативно-издирвателни действия от ГДКП. В хода им са събрани доказателства, на базата на които да се направи обосновано предположение, че на 20 май т.г. М.Т. умишлено е умъртвил чрез изстрели с автоматично оръжие жертвата.

На задържания има и повдигнато обвинение за придобиване и държане на автомат Калашников и боеприпаси без да притежава надлежно разрешително. Николова уточни, че при разследването са проведени следствени действия, разпити на свидетели, извършени са експертизи. Тя посочи също, че Окръжна прокуратура – София е внесла на 26 септември искане в Софийския окръжен съд за налагане на постоянна мярка „задържане под стража” на М.Т., което е било уважено. На 2 октомври постоянната мярка за задържане e потвърдена и от Софийския апелативен съд.

Вашият коментар