Цветан Цветанов бе привлечен като обвиняем

Prosecutor-logo (1)Днес, 12 юни 2013 г. г-н Цветан Генчев Цветанов бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.285 във връзка с чл.387 НК, а именно: за това че в периода 2010 г.-2013 г. като министър на вътрешните работи не е изпълнил задълженията си, произтичащи от разпоредбата на чл.21 т.11 от ЗМВР за правното осигуряване на дейността за използване на специализирано оборудване, с което съзнателно е допуснал подчинените му лица – директорите на СДОТО МВР – обвиняемите Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпление по чл.387 ал.2 във вр. с ал.1 НК.

 

На Цветан Цветанов е определена мярка за неотклонение „Подписка“, като е съобразено от наблюдаващите прокурори, че не е налице реална опасност той да се укрие.

Г-н Цветан Цветанов бе призован на 12 юни 2013 г. за предявяване на обвинението в сградата на Специализираната прокуратура, където е ситуиран разследващият екип.

Бе взето решение за провеждане на разпит на обвиняемия Цветанов пред съдия от Софийски градски съд. Това наложи г-н Цветанов да се яви пред съдия от СГС в сградата на Съдебната палата.

Вашият коментар